Betygssättning

När jag recenserar en film eller en skiva, kommer jag att använda den här betygsskalan:

- : Saknar existensberättigande, usel.

Z : Riktigt dålig, illa utfört. Skäms! 

ZZ : Godkänd, men mera krävs för att bli bra.

ZZZ: Bra, varken mer eller mindre.

ZZZZ: Riktigt lyckad, ser eller hör gärna igen.

ZZZZZ: Mästerverk, klassiker, legendarisk, bäst.

" - Hey; I know you. I stole the baby from you, while you were taking a peepee." - Willow, 1988


Neville Southall

Denne smått legendariska fotbollsmålvakt var och är min första och enda riktiga fotbollsidol. När jag började intressera mig för fotboll, jag var väl typ 8 år, var det från början Newcastle United jag höll på. Detta på grund av att de hade så coola svart- och vitrandiga matchtröjor!

Efter att ha sett ett par engelska ligamatcher på "Tipsextra", som det hette då, så ändrades mitt favoritlag i engelska ligan (division 1 var högsta ligan då), då jag en lördag fick se Everton-Oxford. Det var då jag såg denne man för första gången, med högt hårfäste, ett högst ofördelaktigt utseende och ganska så kraftig kroppsbyggnad för att vara elit-idrottsman, Neville Southall.

Han gjorde en fantastisk match, det gjorde för övrigt hela Evertons lag (de vann matchen,men jag minns inte slutresultatet), och sedan dess håller jag på Everton FC. Det är inte bara Southalls förtjänst att jag håller på Everton men det är till stor del tack vare honom som det började.....

Neville Southall kommer alltid att vara den bäste målvakten i mina ögon!image6

INFORMATION OM NEVILLE SOUTHALL 

Neville Southall föddes i Llandudno, Wales, den 16:e september 1958. Han började spela fotboll professionellt relativt sent, innan dess arbetade han bland annat som sopkörare och servitör. Han proffskarriär startades i Walesiska klubben Winsford United, där han spelade 1979-1980. Dock utan att spela en enda ligamatch för laget.

1980-1981 gjorde Southall 39 matcher för Manchesterklubben Bury F.C innan han landade i Everton F.C där han skulle stanna i 17 år. Mellan åren 1981-1998 gjorde han över 750 tävlingsmatcher för klubben, varav 578 i ligan, två rekord som står sig än i dag. Som spelare i Everton vann Neville Southall ligan två gånger (1984-85 och 1986-87), FA-cupen två gånger (1984 och 1995), Charity shield 5 gånger (1984, 85, 86, 87 och 1995) samt Cupvinnar-cupen 1985. Ett fantastiskt facit naturligtvis men Southall var även med när Everton gick riktigt dåligt under några säsonger på 1990-talet.

Efter att ha legat under med 3-0 i halvtid mot nykomlingen Leeds United i en match säsongen 1990-91, satt han demonstrativt kvar lutad mot stolpen och surade under hela halvtidsvilan, medan hans lagkamrater var inne i omklädningsrummet.

Neville Southall har ett till rekord. Han har gjort 92 landskamper för Wales, även detta rekord står sig än idag.

1983 lånades han tillfälligt ut till Port Vale där han spelade 9 matcher. Under de sista åren i Everton fick Southall inte så mycket speltid och säsongen 1997-98 var han utlånad 2 gånger, han gjorde 9 matcher för Southend United och 3 matcher för Stoke City innan han 1998 värvades dit på riktigt. Han gjorde då ytterligare 9 matcher för klubben.

1998-2000 gjorde Neville 53 matcher för Torquay United ( han var 1999 utlånad till Huddersfield Town, men spelade inga matcher där). År 2000 gick han till Bradford City men där blev det bara 1 match.

Karriären var på väg mot sitt slut och åren 2001-02 var han i 5 olika klubbar ( York Ciy, Rhyl, Shrewsbury Town, Dover Athletic och Dagenham & Redbridge) utan att spela en enda match! 2002 avslutades således spelarkarriären.

Efter spelarkarriären blev Neville Southall tränare och tränade Wales landslag, Dagenham & Redbridge, Dover Athletic, Canvey Island och Molesey ( han var dock inte huvudtränare i alla dessa klubbar) innan han 2004 blev manager för Hastings United. Han fick dock sparken 2005, enligt klubbens ordförande för att han och Southalls samarbetssvårigheter blivit så stora att de inte längre gick att reparera.

image7I november 2005 blev Neville Southall och före detta landslagsmålvakten (för England) David Seaman erbjudna av före detta spelaren Paul Merson (bla annat Arsenal och Aston Villa), att spela i FA-cupen för Merthyr Tydfil då deras båda ordinarie målvakter skadats. Vad Seaman gjorde vet jag inte, men allas vår Nevile Southall tackade nej.


Den 15.e juli 2007 proklamerade klubben Rhyl, där han tidigare spelat, stolt på sin hemsida att Neville sensationellt skulle göra comeback som spelare, 48 år gammal! Det har senare bekräftats att Southall skrivit på ett 1-månadskontrakt. Om han forfarande spelar för klubben vet jag ej, men om så är fallet så är han nog fortfarande lika oattraktiv men säkert en lika störtskön fotbollsmålvakt som han var under sina glansdagar i Everton F.C.

Detta är den förste gamla hjälten jag skriver om men det kommer flera.

" -Donkey, you HAVE the right to remain silent. What you lack, is the capacity." - Shrek 2, 2004


Här ska skrivas!!

Om man sett massor av bra och dålig film, lyssnat på en gigantisk mängd fantastisk och en ännu större mängd riktigt usel musik, så finns det massor att skriva om!

Det finns mängder av saker inom film- och musikhistorien som jag tycker borde uppmärksammas mer än det gör och därför ska jag ta upp sånt här.

Även en del sport kommer att tas upp.

Inriktningen på respektive kategori:

FILM: Skräckfilm, då helst klassisk amerikansk slasherskräck men även en hel del riktigt trevlig B-action och naturligtvis komedier.

image2
 Två klassiska mördare: Freddy Krueger och Jason Voorhees.

MUSIK: Inriktning på hård musik, främst hårdrock i alla dess former, men även en hel del punk kommer smygas in i skriverierna.

image3 
De stora hjältarna!

SPORT: Fotboll kommer ta upp 99% av idrottssnacket.

image4 
Inom 500 år vinner de Premier League!

Detta sammanfattar ganska bra vad som kommer tas upp på denna plats.

" If it bleeds, we can kill it" - Rovdjuret (Predator),1987

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0