Hannibal.

Kollade i går på premiären av "Hannibal" på Kanal 5. Mycket märklig serie måste jag säga, dock blev jag lite fascinerad av den. Den var ganska slibbig, mycket "blood and guts" och åtminstone 2 riktigt bra skådespelare. Dels Hugh Dancy som spelar FBI-profileraren Will Graham. Han ger liv åt en rätt förstörd och mentalt frustrerad man på ett mycket bra sätt. 
 
Men största behållningen av serien är utan tvekan Mads Mikkelsen, den gamle dansken! Han är ruskigt sliskig och obehaglig som Dr. Hannibal Lecter, men ger ändå karaktären förmildrande egenskaper som gör att man inte enbart ser de fruktansvärda sidor han faktiskt har. Fantastisk prestation!
 
 
Men som sagt, serien är lite märklig, med en hel del konstiga drömsekvenser, vilket jag har ganska svårt för. Kommer dock att följa kommande avsnitt med spänning!
 
I kväll ska jag och M se Herr Mikkelsen på bio, i en dansk film som heter Jakten, eller kanske "Jagten", hehe. Den handlar om en man som blir felaktigt utpekad som pedofil. Huvudrollen som mannen görs av Mikkelsen och den kan bli riktigt bra.
 
Slutligen nämner jag att jag såg Gamma Ray och Helloween live på Nöjesfabriken i Fredags. Gamma Ray var bra men fasiken vad jag blev besviken på Helloween! Trött, oinspirerat och en massa onödiga solon. Inte ens när Kai Hansen gästade på slutet blev det liv i spelningen. Och ingen "Time of the oath" heller.
 
Min vär Pi ska kolla på Bajen till helgen, jag är onekligen lite avis. Men ha det så roligt:)!!
 
Över och ut......
 
" - Oh, he's alright... Would any of you cunts like a drink? " - Shaun of the dead, 2004

Ett bra snitt.

Min gode vän Pi pratade för ett tag sedan om att hon och några av hennes vänner deltar i ett musik-quiz på Koriander varje onsdag. Detta ledde ju till ett klassiskt "Tuff och kaxig när det inte gäller nåt"-uttalande från mig då jag stre om att jag kunde rycka in om det fattades folk, för jag var ju så musikkinnig och bla, bla.
 
Trodde ju dock aldrig att jag skulle behöva delta så döm om min skräckblandade förtjusning när Pi förra veckan frågade om jag hade lust att vara med. FAN! Nu var jag ju tvungen att visa mig på styva linan och verkligen kunna nåt. Men efter att jag slukat några kalla hemma hos Pi innan så kändes det rätt okej ändå, och med bira tappar man ju nerverna. Av typ 30 lag så slutade vi på 5:e plats förra veckan och det är ju riktigt bra, dock har det för min egen del efteråt mest handlat om det jag kunde då. Har blivit ganska utskrattad för att jag, den "fräne hårdrockaren" satte artister som Sussies Orkester, Anthony and the Jonsons och, håll i er, Timotej!!! Pinsamt var ordet.
 
Då är vi alltså framme vid gårdagens quiz, min andra. Jag fick äran att vara sekreterare, och det var en milt sagt stressande uppgift. Särskilt eftersom mina kära lagkamrater satt och skrämde upp mig med att jag var tvungen att skriva allt i rätt ordning etc, etc. Annars skulle vi inte få poäng. Så här i efterhand fattar jag ju att de lurade mig!
 
Något fantastiskt skedde i går. Vi gissade på en hel del frågor, det var riktigt bra lagarbete när vi enades om en gissning, för jag tror varenda gissning satt rätt. Och vi kunde en hel del rätt kluriga saker. Det jag blev mest imponerad av var tveklöst "Black Rebel Motorcycle Club". Hur kan man kunna det? För egen del tycker jag att det gick hyfsat, inte mer, jag var ju mest stressad över sekreterar-sysslan. Men några grejer fixade jag, typ Perikles och Neil Young!
 
Det hände alltså, VI SEGRADE!! Av 29 lag så lyckades vi vinna och det var det ingen av oss som trodde. Vi började redan när plats 9 skulle avslöjas, vi sa "Det är vi" och så höll vi på tills det bara var 2 lag kvar och då sa vi: Vi blir 2:a. Men icke, vi vann hela skiten. Min rubrik betyder alltså att på mina två deltaganden har vi en seger och en femteplats, vilket ger ett snitt, 3:a! Fantastiskt! Jäkligt roligt är det också!
 
Såg denna i dag, jäkligt bra faktiskt!
 
" - Unbefuckinlievable! " - The Chill Factor , 1999.
 

10 saker........

...som hänt sedan jag sedan uppdaterade normalt.
1. Morsan har den 8/3 2012 fått en jätte-stroke, och kan fortfarande inte prata.
2. Jag har den 27/9 2012 krockat och skrotade då Volvon.
3. Jag har bytt jobb (9/11 2011).
4. Jag har firat 10-årig bröllopsdag med min fina fruga.
5. Jag har sett W.A.S.P.
6. Vi har köpt en Toyota Auris.
7. Jag har sett Asta Kask (äntligen).
8. Jag har fått körkortet indraget (p.g.a krocken, högerregeln you know).
9. Jag har pajat hälen (fotboll) och knäet (innebandy). MEN jag fixade Karlstad Stadslopp under timmen.
10. Jag har slutat röka, gått upp 16 kilo på grund av det, och gått ner 6 av dessa. Blivit kedjesnusare på kuppen.

Och så har jag blivit tatuerad av en katt...

RSS 2.0