Gitarr-hjälte på riktigt!

Jag köpte ett gäng rea-skivor på Ginza som kom hem igår, däribland en platta med bandet Leash Law. Skivan heter "Dogface" och är ganska ordinär powermetal med inslag av lite hårdare musik. Ganska bra, men det som är så coolt är gitarristen Rick Renstrom. Han är född med svårt missbildade armar men ändå är han en fantastikt duktig gitarrist! Kolla in detta!


Cool present!

Måste ju tacka Nellie och Cristopher för den stencoola presenten, presentkort på tatuering! Tack,tack!

Tiden går fort...

Igår var det 1 månad sedan min pappa gick bort. Man funderar mycket på vad som hände, på om något kunnat göras annorlunda medans han fortfarande levde. Fungerade vården? Fick han all hjälp han kunde få? Jag tror det, men funderar gör man ändå.

För min egen del är det upp och ner, det fungerar för det mesta men ibland åker jag hiss ner till våningen för ändlösa grubblerier. Jag kan känna frustration och ilska för hur en del människor runt pappa betett sig efter hans bortgång, hur en del människor tänker och handlar efter en tragisk händelse. En viss pastor vinner ingen popularitet hos mig, en jävla hycklare är vad hon är!

I Fredags begravdes farsan. Det var i stora drag en fin ceremoni tycker jag, men ovan nämnda pastor och någon mer människa gjorde saker som inte passade in på den begravningen. Fantastiskt var det dock att så många människor kom för att ta avsked av min pappa, tack så otroligt mycket att ni kom! Det var många människor jag inte träffat på säkert 10-20 år och det var skönt att ni kom.

Jag vill jättetacka Daniel som visade att han är en riktig kompis som följde med på begravningen för att stötta mig i den mycket svåra stunden som jag hade då. Riktigt starkt och fint gjort av dig!
Stort tack till min fantastiska fru som alltid är ett stort stöd!

Tack till Annica och Lisa, mina syrror, det känns bra att vi kan stötta varandra i den svåra stunden vi har nu.




Helt otroligt!

Jag älskar ju felsägningar,men det här tar ju priset! Typ 100 på en gång!

" - Which one of you nuts has got any guts? " - One flew over the Cuckoo´s nest (Gökboet), 1975

Också roligt!



Ganska löjligt, men så skön hamster!

" - Blackness confirmed, you got soul brother! " - Undercover Brother, 2002

Roligt!



Detta är fruktansvärt kul! Ganska tragiskt också,men man kan ju inte sluta skratta!

" - I´ll hook up the hair, but I ain´t touchin´ the earring cause i´m  still a PLAYA! " - Money talks, 1997

The Hitcher

Totalt meningslös nyinspelning av en riktigt klassisk rysare.


The Hitcher 2007
Skådespelare: Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton, Neal McDonough m.fl
Regi: Dave Meyers

Kommer ni ihåg "LIftaren" från 1986? Det var ju den när Rutger Hauer gjorde sitt livs roll som en totalt tokig psykopat som liftade runt i Usa och hade ihjäl folk till höger och vänster. Den filmen var psykologiskt obehaglig och den var dessutom spännade.

Nu har det (självklart!) gjorts en nyinspelning av klassikern och nu är det Sean Bean ( Sagan om ringen-trilogin, Troja, Goldeneye m.m) som leker Hauer! Till skillnad från originalet då det var en ensam kille som tog upp liftaren är det här ett ungt par ,Grace och Jim, som får med otäckingen i bilen. Grace spelas av Sophia Bush (TV-serien One Tree Hill m.m.), och de är på väg till hennes uppväxt-stad för att festa. Under färden i spöregn är de på väg att köra på John Ryder (som liftaren heter) och smiter sedan därifrån. När de sedan tankar dyker han upp där och för att döva sitt dåliga samvete lovar Jim att köra honom till ett motel en bit därifrån.

Rutger Hauer-kopian: Sean Bean

Sedan blir Mr. Ryder totalt galen och är precis på vippen att döda Grace då Jim lyckas sparka honom ur bilen. Men skam den som ger sig. Han ägnar sedan resten av filmen åt att försöka ha ihjäl de älskade tu.

Visst, det är läskigt. Visst, det är småspännande och eftersom Herr Liftare dödar ganska så många bilister utmed vägen så råder det heller ingen brist på blodflöde. Men, men och åter men, det är så dåligt! Varför ska man göra en re-make av en bra film när nyinspelningen inte blir ens hälften så bra?

Det är en scen i filmen som är riktigt ruggig och det är lastbils-scenen. Mer kan jag inte säga här. Den scenen var med även i originalet men här är det killen istället för tjejen som far illa. Och visst, Sean Bean är ingen dålig skådespelare men eftersom han inte är någon Hauer så blir det inte så bra. Han vill bara vara såå otäck, men inget slår originalet i detta fallet.

Lastbils-scenen!

Övriga skådespelare är rent ut sagt usla. Undantaget är Neal McDonough som spelar polischefen, men han är å andra sidan alltid bra. Sophia Bush och Zachary Knighton (Jim) är fruktansvärt dåliga och lär inte ha någon lysande framtid i filmbranschen! Regissören Meyers har en bakgrund i musikvideo-branschen och det märks, han behöver nog några filmer till för att bli riktigt intressant.

Summan blir alltså, rör inte klassiker när det inte blir bättre än så här. Se den, men se den bara för att konstatera att originalet är så mycket bättre.

Betyget blir pinsamma: Z

" - Freezzee motherbitcheeeeess! " - Bad Boys, 1995

Vardag........

Man måste ju på något sätt få en vardag igen, även om man ofta är ledsen och det är tungt. På Fredag ska min far begravas och på Söndag är det 4 veckor sen han gick bort. Efter begravningen kanske man kan börja sörja på riktigt,då man vet att han verkligen får vila där han är....

Jag kommer snart att lägga in nån recension igen, för att på nåt sätt låta vardagen ha sin gång.

Fars Dag!

I dag är det Fars Dag. Tyvärr kan vi ju inte fira våran far idag, men vi får hoppas att han har det trevligt där han är och att han vet att vi tänker på honom.

Man kan inte säga att jag firat honom så där överdrivet tidigare år, men man ringde alltid till honom och ofta fick han några lotter eller en Harry Boy eller så av mig. Det är ju det som känns märkligt. Att man inte ska ringa, inte ge några lotter eller något annat. Man saknar honom extra mycket idag. Det är en stor förändring som skett.

Hoppas du har det bra  och ett stort grattis från mig på Farsans Dag!

En sång till min Far!



Apocalyptica: Farewell. Denna otroligt fina sång har blivit min hyllning till pappa. Och när jag hör den tänker jag på det hemska han fick gå igenom. Den här är till dig farsan!

12 dagar har gått.

Nu har det gått 12 dagar sedan min far gick bort. 12 dagar av sorg men också av eftertanke. Hann man säga allt till honom,hann han säga allt till mig?

Saknaden är enorm, sista halvåret ringde han till mig i snitt 3/ggr om dagen och snackade om allt möjligt. I efterhand förstår man ju att allt inte stod riktigt rätt till med honom, för han tog ju upp en massa konstiga ämnen exempelvis saker som hade hänt när han var liten, sånt som han aldrig pratade om annars. Han var ju så jäkla positiv hela tiden, frågade man hur han mådde sa han ALLTID : -Jag tror aldrig jag mått så bra! Man blev nästan sur på honom för man visste ju att han var sjuk.

Men jag kunde aldrig tro att min pappa skulle vara borta redan nu, jag trodde inte att det skulle gå så fort. Han var pensionär i 1 år, sen blev han sjuk och efter ytterligare ett halvt år är han död? Så många saker som jag inte förstår....

Jag har en sån konstig känsla i kroppen. Vissa stunder är man väldigt ledsen, som när annonserna var med i tidningen igår. Det var jävligt jobbigt att läsa. Eller som när vi träffade begravningsentrepenören och skulle välja dikter och kista och andra saker, fruktansvärt! Men mest känner jag mig bara konstig, springer runt och stressar på jobbet, sen hem dödstrött och bara vandrar omkring som i bubbla. Jag fattar inte?

Den 21/11 är det begravning. Hur ska man klara det? Jag ska bära min far till sista vilan, för han ville ha en traditionell jordfästning. Och jag känner att jag vill hjälpa honom till andra sidan. Det kommer bli det jobbigaste jag gjort men jag ska klara av det!

På söndag är det Fars Dag........

RSS 2.0