Wrong turn 2 : Dead End

Lite märkligt att recensera en uppföljare innan man recenserar originalet men jag SKA skriva om ettan också snart!


image10

Wrong Turn 2 : Dead End 2007
Skådespelare: Erica Leerhsen, Henry Rollins, Texas Battle, Ken Kirzinger, Wayne Robson, Daniella Alonso m.fl
Regi: Joe Lynch

Detta är alltså uppföljaren till Wrong turn från 2003, den filmen var i all sin ooriginalitet en riktig bra skräckis, men om så är fallet även med tvåan tvista de lärde.

Att de aldrig lär sig, ta aldrig en liten grusväg när det finns en motorväg!

Storyn går i alla fall ut på att det ska spelas in en reality-show mitt ute i skogen, där det gäller att hålla sig vid för att kunna vinna en herrans massa dollar. Programmet leds av en före detta militär vid namn Dale Murphy (stencoole Henry Rollins!). Han och ett gäng unga stereotypa ungdomar mitt i skogen alltså! Vad de inte vet är att det i skogen även bor (de bor i den nedlagda fabriken) en familj, som efter att fått i sig förorenat vatten, är minst sagt missbildade. Familjen består av mor, far och ett störtförälskat syskonpar. Vad värre är, de har redan käkat upp alla djur, så nu är de riktigt sugna på ett välgött TV-team!

När tv-gänget anländer till skogen dröjer det inte länge innan allehanda slakt tar sin början. Alla möjliga och omöjliga sätt att dö eller dödas på redovisas och även om det stundtals är rätt dåligt gjort, så ligger det hela tiden en känsla av äckel och osmaklighet över hela filmen. Jag tycker att väldigt ofta i uppföljare så dras allting ett par varv till så att det blir överdrivet, så att det inte är underhållande längre. Om ettan var spännande och lite småryslig, så blir den här mest jäkligt osmaklig.

image11  pappa kannibal

Men, man ska inte vara alltför negativ. Det finns några ljusglimtar, Henry Rollins är ju nästan precis hur cool som helst när han springer runt och är så macho han möjlgtvis klarar av. Och några "dödar" är ganska häftiga. Men som sagt, det blir lite för mycket av allt!

image12 Världens coolaste Dale Murphy (Henry Rollins)

Summan av kalaset blir alltså: underhållande för stunden men alldeles för mycket utstuderat äckel.

Betyget blir således svagt: ZZ

" - I spy....something orange....it´s an orange! " - UHF, 1989


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0