The Hitcher

Totalt meningslös nyinspelning av en riktigt klassisk rysare.


The Hitcher 2007
Skådespelare: Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton, Neal McDonough m.fl
Regi: Dave Meyers

Kommer ni ihåg "LIftaren" från 1986? Det var ju den när Rutger Hauer gjorde sitt livs roll som en totalt tokig psykopat som liftade runt i Usa och hade ihjäl folk till höger och vänster. Den filmen var psykologiskt obehaglig och den var dessutom spännade.

Nu har det (självklart!) gjorts en nyinspelning av klassikern och nu är det Sean Bean ( Sagan om ringen-trilogin, Troja, Goldeneye m.m) som leker Hauer! Till skillnad från originalet då det var en ensam kille som tog upp liftaren är det här ett ungt par ,Grace och Jim, som får med otäckingen i bilen. Grace spelas av Sophia Bush (TV-serien One Tree Hill m.m.), och de är på väg till hennes uppväxt-stad för att festa. Under färden i spöregn är de på väg att köra på John Ryder (som liftaren heter) och smiter sedan därifrån. När de sedan tankar dyker han upp där och för att döva sitt dåliga samvete lovar Jim att köra honom till ett motel en bit därifrån.

Rutger Hauer-kopian: Sean Bean

Sedan blir Mr. Ryder totalt galen och är precis på vippen att döda Grace då Jim lyckas sparka honom ur bilen. Men skam den som ger sig. Han ägnar sedan resten av filmen åt att försöka ha ihjäl de älskade tu.

Visst, det är läskigt. Visst, det är småspännande och eftersom Herr Liftare dödar ganska så många bilister utmed vägen så råder det heller ingen brist på blodflöde. Men, men och åter men, det är så dåligt! Varför ska man göra en re-make av en bra film när nyinspelningen inte blir ens hälften så bra?

Det är en scen i filmen som är riktigt ruggig och det är lastbils-scenen. Mer kan jag inte säga här. Den scenen var med även i originalet men här är det killen istället för tjejen som far illa. Och visst, Sean Bean är ingen dålig skådespelare men eftersom han inte är någon Hauer så blir det inte så bra. Han vill bara vara såå otäck, men inget slår originalet i detta fallet.

Lastbils-scenen!

Övriga skådespelare är rent ut sagt usla. Undantaget är Neal McDonough som spelar polischefen, men han är å andra sidan alltid bra. Sophia Bush och Zachary Knighton (Jim) är fruktansvärt dåliga och lär inte ha någon lysande framtid i filmbranschen! Regissören Meyers har en bakgrund i musikvideo-branschen och det märks, han behöver nog några filmer till för att bli riktigt intressant.

Summan blir alltså, rör inte klassiker när det inte blir bättre än så här. Se den, men se den bara för att konstatera att originalet är så mycket bättre.

Betyget blir pinsamma: Z

" - Freezzee motherbitcheeeeess! " - Bad Boys, 1995

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0